El dissabte vàrem gaudir d’una jornada de congratulacions. Fou la celebració de la inauguració de la 2ª edició de Festival dels Drets Humans de la Mediterrània SOCIALMED VALÈNCIA en la qual es van entregar els seus primers guardons. Per una part, el Mercouri, en honor a l’actriu grega Melina Mercouri, va ser entregat a l’escriptora afganesa Nadia Ghulam, activista per la pau i els drets humans, i també a la directora franc-palestina, Hiam Abbass. Per altra banda, el premi Ulyses ens va ser entregat a nosaltres, L’Aurora – Grup de Suport. Poder compartir escenari amb aquestes grans referents fou tot un honor. Per la nostra part vam obsequiar les premiades i al director del Festival, Samuel Sebastian. amb les làmines creades per les artivistes Very Veritas dins del projecte “Artistes al Rescat, Artistes per L’Aurora”.

A més a més, durant la jornada, vàrem tindre l’oportunitat de conéixer a nombroses entitats i personalitats que lluiten per la defensa dels drets humans, mitjançant els audiovisuals, la lluita al carrer, a l’acadèmia o a les institucions. Sense cap dubte, fou molt enriquidor, obrint la possibilitat de fer créixer la nostra xarxa i els nostres projectes.

Volem mostrar el nostre enèrgic agraïment a l’organització del SOCIALMED VALÈNCIA per haver-nos concedit aquest guardó, i, per tant, fer valdre la nostra tasca, encoratjant-nos a continuar lluitant pel nostre objectiu, fer més eficients les parades tècniques i d’abastiment dels vaixells de rescat civil humanitari, així com canalitzar les mostre d’ajuda de la societat civil cap a aquests, convertint els ports castellonencs en Port Solidari. En conjunt, lluitem per les persones que fugen de la fam, la pobresa, la persecució i la mort, les quals han optat per travessar la Mediterrània.

Ens ajudes a fer que la nostra missió siga duradora? Fes-ho possible fent una donació o formant part del nostre grup de voluntariat.