Projecte CESORMED

El Centre de Suport a les ONG de Rescat de la Mediterrània és un projecte mancomunat, el qual es basa en una necessitat imperant d’espais d’emmagatzematge i de treball per part les ONG de rescat humanitari. A més a més, pretén millorar la compatibilitat de les activitats de les entitats humanitàries amb la resta d’activitats portuàries. Per a aquest projecte, es planteja un ús i gestió mancomunat entre les ONG alemanyes Sea Watch, Sea Eye Louise Michel i Mission Lifeline, l’italiana ResQPoeple saving People, la catalana Open Arms, la basca Salvamento Marítimo Humanitario, i l’andalusa ProemAID, a més del suport d’United4Rescue.

L’Aurora Grup de Suport ha comptat amb els serveis d’empreses d’enginyeria, arquitectes i altres professionals amb l’objectiu de desenvolupar un parc de contenidors retolats, numerats i que complisquen totes les normatives vigents, així com cobrir totes les necessitats per a fer les tasques d’una manera ordenada i digna. La instal·lació provisional de 750 metres quadrats comptaria amb una plaça central per a fer treballs en el seu interior amb l’objectiu de buscar una convivència harmònica amb la resta d’activitats que es desenvolupen en el port.

L’Aurora Grup de Suport ha informat la Conselleria d’Obres Públiques i altres institucions del seu interés a buscar una fórmula per a la concessió de l’espai sol·licitat per a desenvolupar el CESORMED. Les tasques de coordinació amb totes les ONG interessades per al finançament mancomunat del projecte es troben en un estat molt avançat, i s’està dinamitzant una taula rodona on intervinguen totes les institucions públiques i privades implicades per a donar celeritat a la materialització del projecte.

La gran confluència d’ONG en el Port de Borriana i el desafiament logístic i organitzatiu que comporta fan imprescindible la instal·lació del CESORMED, segons ha apuntat L’Aurora – Grup de Suport, que ha indicat que les condicions limitades d’emmagatzematge amb el qual compten les embarcacions per a desenvolupar la seua posada a punt han donat com a resultat alguns incidents. En les últimes dates s’han sostret gran quantitat d’armilles de rescat que es trobaven en un contenidor portuari, així com bicicletes i altres estris de valor.

Actualment, els voluntaris de L’Aurora afinen el seu enginy buscant la col·laboració de la població per a emmagatzemar temporalment en els seus locals o habitatges roba, mantes, armilles i tota mena de materials que ha de ser retirats de manera momentània de l’interior dels navilis per a poder executar diverses actuacions en aquests.

Borriana Port Solidari

L’Aurora- Grup de Suport treballa de manera desinteressada perquè el de Borriana es convertisca realment en un Port Solidari, servir d’eina operativa a les ONG que salven vides i canalitzar la solidaritat i recursos de la població per a portar a terme accions humanitàries.