Artistes al Rescat, Artistes per l’Aurora

“Artistes al Rescat, Artistes per l’Aurora” és el nostre nou projecte per unir diferents disciplines artístiques amb les temàtiques de drets humans, migracions forçades, rescat civil humanitari i la tasca que desenvolupa l’Aurora Grup de Suport.

Posem ja en marxa la part gràfica del projecte, una plataforma artística militant on convidarem a il·lustradores, dibuixants, dissenyadors i tota mena de creadores perquè puguen proposar obres relacionades amb les temàtiques que tractem.

La intenció de l’entitat, amb la col·laboració de les artistes, és crear peces úniques que ens conviden a reflexionar a l’hora que puguen servir d’eina per al finançament i visibilització de l’Aurora i les seues activitats.

GENER 2022 / “LA VIDA NO ÉS UN PRODUCTE” Serigrafia feta a mà de “Maleïda Taca”.

Arranquem el projecte amb la creació de l’Estudi de Serigrafia Artesanal “Maleïda Taca”.

https://www.facebook.com/Male%C3%AFda-Taca-101595422088690/

Des de Xiva de Morella, el creador multidisciplinari i activista cultural, Salvador Bort Montoya, ens presenta una serigrafia edició limitada amb el títol “La vida no és un producte”. Amb una base de cartró reciclat de 3 mm i una mida de 37,5 X 52,5 cm. Una peça única on ens convida a reflexionar al voltant de la tragèdia de les persones que perden dramàticament la vida tan a prop de nosaltres.

FEBRER 2022 / “SAR² – Search and Rescue – Solidarity and Resistance”  de “Blocco Nero”

Vos presentem l’obra del mes de febrer dins del nostre projecte “Artistes al Rescat, Artistes per l’Aurora”.
Des d’algun lloc del Mediterrani, el comando d’artivistes “Blocco Nero”, que coopera amb militants de la flota de rescat civil humanitari, aporten una làmina de mida A3, impresa en cartolina de 240 grams, edició limitada, amb el títol “SAR² / Search and Rescue – Solidarity and Resistance”.
Una peça original, on ens conviden a recapacitar al voltant de la importància de donar visibilitat a la lluita de les entitats i persones que salven vides a la nostra mar.

MARÇ 2022 / “Vida i cor no entenen de fronteres” de “Very Veritas”

Vos presentem l’obra del mes de març dins del nostre projecte “Artistes al Rescat, Artistes per l’Aurora”.

Des de Borriana, el col·lectiu artístic Very Veritas, format per les germanes Julia i Angie Vera Ríos que es dedica principalment al muralisme, ens presenten la peça “Vida i cor no entenen de fronteres”. Amb una làmina de mida A3, impresa en cartolina de 240 grams, d’edició limitada.

Aquest disseny, denúncia la injustícia i negació de drets que, o bé per omissió d’ajuda o bé per impedir el trajecte amb tanques i guàrdies, s’exerceix des d’un continent que tanca cruelment els ulls als moviments migratoris del Mediterrani. No obstant això, celebra la capacitat de construir alternatives per a la cooperació i compartir l’empatia cap a aquesta situació d’aquelles persones que treballen colze a colze amb les organitzacions de rescat civil humanitari com és ara el col·lectiu Grup de Suport L’Aurora.

ABRIL 2022 / RSCT-001 de Jose Caño

Vos presentem l’obra del mes d’abril dins del nostre projecte “Artistes al Rescat, Artistes per l’Aurora”.

Des de Castelló, Jose Caño, participa en “Artistes al Rescat” amb RSCT-001, una xil•lografia de 40 x 35 cm, impresa en cartró gris/blanc 0,6 mm., amb una edició de 20 exemplars numerats i signats.

Aquest treball vol ser un homenatge a totes les persones i col·lectius que cada dia lluiten en les xarxes de rescat humanitari, les quals, en situacions d’extrema dificultat salven vides de ser engolides a la nostra mar Mediterrània. Vides immerses en eixos viatges que, sostinguts per l’esperança d’una aurora millor, són forçats per la necessitat, la por i la barbàrie. Viatges en els quals l’esperança pren la forma d’un vaixell de rescat enmig de la immensitat de la mar negra, infinita.

MAIG  2022 / “MIGRATION IS NOT A CRIME” de Vane Julián

Vos presentem l’obra del mes de Maig dins del nostre projecte “Artistes al Rescat, Artistes per l’Aurora”.

Vane Julián amb una llarga trajectòria com a il•lustradora, treballa en il•lustració editorial, premsa, infantil i mural. La seva carrera professional l’ha portat a viure en llocs com Itàlia, Barcelona, Nepal i Mànchester, que han influït notablement en la seva carrera professional. Treballa actualment als seus estudis situats a cavall entre Castelló de la Plana i Vilafamés.

Col•labora en diferents publicacions de caire crític, i en entitats dedicades a l’Educació entre altres.

En la seua obra “Migration is not a crime” Julián representa el fet migratori com a mecanisme de supervivència quan les condicions no permeten un desenvolupament en integritat.
Comdemna així la política persecutòria a la que són sotmeses les persones migrants.

En les il•lustracions creades per Vane Julián, els elements de la natura prenen un paper rellevant tal i com queda palesa en aquesta obra.

Impressió sobre paper cuixé de 350gr, tamany A3.

https://vanejulian.com/

JUNY  2022 / “LA SOLIDARITAT LA NOSTRA MILLOR ARMA” d’Héctor Comes

Vos presentem l’obra del mes de Juny dins del nostre projecte “Artistes al Rescat, Artistes per l’Aurora”.

Des de Borriana, Héctor Comes, participa en “Artistes al Rescat” amb “La solidaritat la nostra millor arma”, una serigrafia produïda de manera artesanal, sobre paper de 240gr, i un tamany de 18x45cm , amb una edició de 30 exemplars numerats i signats.

Comes, baix el pseudònim Seedición, acompanya la il·lustració amb el text: “Ni Déu, ni amo, ni fronteres, ni nacions”.

Comes representa una clara crítica al sistema que posa per davant la repressió per part dels estats front a la vida de les persones. Aquesta és l’Europa que ens amaguen els mitjans, amb una clara influència de l’estètica punk barrejada amb digitalització que ens recorda als collage de tisora i pegament popularitzats als anys 80.

—-