Presentació del llibre “LA VIDA BAJO BANDERA PIRATA” amb Luis Soldevila
FESTIVAL MAIG DI GRAS
Dissabte 28 de maig / 17 h.
MURAL MAIG DI GRAS – Moll de LLevant / Port de Borriana

Durant les darreres dues dècades s’ha lliurat una batalla ideològica pel llegat polític i el simbolisme cultural dels pirates de l’edat d’or que vagaren pels mars entre les illes del Carib i l’Oceà Índic entre 1690 i 1725. Se’ls descriu com dolents romàntics per una banda i com a autèntics rebels socials de l’altra. Sota la bandera pirata de Gabriel Kuhn examina el significat polític i cultural d’aquests forjats nòmades relacionant als relats històrics amb una àmplia gamma de conceptes teòrics: des de Marshall Sahlins i Pierre Clastres fins a Mao-Tse Tung i Eric J. Hobsbawm a través de Friedrich Nietzsche i Michel Foucault. S’analitzen i contextualitzen els significats de raça, gènere, sexualitat i discapacitat a les comunitats pirates de l’edat d’or, així com les formes d’organització, economia i ètica dels pirates.

AUTOR:

Gabriel Kuhn (va néixer a Innsbruck, Àustria, 1972) és escriptor i traductor independent a Estocolm, Suècia. Es va doctorar en Filosofia per la Universitat d’Innsbruck el 1996. És autor de mitja dotzena de llibres sobre història del moviment anarquista, el punk i la política radical, les revolucions alemanyes de 1918-1919 i futbol i emancipació.

KATAKRAK:

Katakrak liburuak. No som una llibreria a l’ús. No som només un lloc on buscar i trobar llibres. Som un espai dissident i impredictible que vol ser lloc de trobada, debat i intercanvi. Naixem amb una voluntat no dissimulada de transformar la realitat en què vivim, i concebem els llibres com a eines per fer-ho. Perquè per nosaltres els llibres no són mers recipients de saviesa, sinó claus angleses i tornavisos preparats perquè algú els utilitzi. Volem ser espai d’acumulació política, social i afectiva (Ull! No només el capital acumula). Atenzzione! Més enllà de l’ésser o no ésser, tenim cafeteria amb productes ecològics i cafè de comerç just, llibreria delicatessen i radical, dos fantàstics sofàs on llegir els llibres que mai compraries, espai per xerrades, debats i seminaris, un magnífic pati tropical. .. Que on som? Al carrer Major d’Iruñea.

CENTRE D’ESTUDIS KATAKRAK:

A l’inici dels temps hi havia una cafeteria, una llibreria i una sala per a esdeveniments. Després va arribar l’editorial. Ara veu la llum el Centre d’Estudis Katakrak, una nova producció dels mateixos caps temeraris.

El que posem en marxa és una estructura dedicada a la formació i la investigació. És a dir: augmentar i millorar la nostra oferta de cursos i grups de lectura, generar recerca amb segell propi, escriure i publicar textos de diagnòstic per a l’editorial o per la nostra web. No és una tasca solitària, sinó connectada a una xarxa àmplia de centres socials, llibreries i editorials polítiques que estan apostant per la creació i difusió de continguts útils per a l’emancipació social.

https://www.katakrak.net/