Dins de les activitats de les Jornades de Portes Obertes al port de Borriana tindran lloc dues interessants xarrades, amb la participació de dos activistes amb dilatada experiència en missions de rescat. Totes dues xarrades són obertes al públic i no cal fer inscripció.

Divendres 16 a les 19 hores, tindrem l’oportunitat d’escoltar les experiències i reflexions de Ricardo Sandoval capità de l’embarcació de l’ONG catalana Open Arms. Sandoval ha participat en nombroses missions de rescat i ens aportarà la seua visió al voltant del drama migratori a la Mediterrània i la funció de les entitats que treballen en aquest camp.

Dissabte, també a les 19 hores, serà el torn de Salva Perelló. Salva és Tècnic de Salvament i formador. En els últims anys ha participat en diversos cicles de rescats amb entitats com ara Maydayterraneo, Sea Eye, Sea Watch o Metges Sense Fronteres. A més coopera amb activitats formatives i de sensibilització amb entitats com Solidaritat Internacional PV o L’Aurora – Grup de Suport.

Sense dubte, es tracta de dues oportunitats úniques per conéixer de primera mà la tasca de les entitats i persones que formen part de la flota de rescat civil humanitari.

A banda, continua oberta la inscripció per a les visites guiades al port de Borriana durant tot el cap de setmana. Ja queden poques places. Vos recomanem que realitzeu la vostra reserva com més aviat millor.