Aquest dissabte 2 de juliol, membres de L’Aurora – Grup de Suport es van desplaçar fins al municipi d’Ador, a la comarca de la Safor, on vàrem formar part d’una jornada de sensibilització junt amb l’ONG alacantina, Solidaridad Internacional País Valenciano.

Per la nostra part, es va mostrar la situació migratòria a la Mediterrània, i també vàrem explicar la nostra missió de cooperació amb les ONG de rescat civil humanitari. Mentre que Solidaridad Internacional PV va instal·lar el Gran Juego de los Derechos Humanos, sent una ferramenta de primer ordre per a la sensibilització, principalment dels més joves.

L’activitat es va emmarcar dins de les jornades de Corresponsals de la Xarxa JOVES.NET. La comissió organitzadora té com a objectiu dinamitzar als i les joves de 12 a 18 anys per a conéixer altres realitats, sensibilitzar-los i que transmeten als seus iguals els seus coneixements. Aquesta comissió està formada pels municipis d’Alaquàs, Albal, Aldaia, Barri del Crist, Mislata, Paterna, Picassent, La Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Silla, Torrent i Xirivella. Es tracta d’un projecte municipal d’educació en la participació, que utilitza la Xarxa per a crear espais en comú entre joves que tenen difícil trobar-se amb persones que tenen inquietuds semblants a les seues.

https://www.joves.net/

Per a nosaltres, va ser una gran experiència poder escoltar els plantejaments, inquietuds i dubtes de gent jove al voltant de la problemàtica que ens ocupa. Escoltar les seues reflexions i ànims ens encoratja a seguir amb la nostra tasca. També compartir la jornada i vivències amb l’equip de Solidaridad Internacional PV i totes les coordinadores de projectes municipals que van participar. Els donem l’enhorabona per la seua gran tasca. Continuem creant xarxa.

Aprofitem l’ocasió per a recordar a les entitats públiques i privades, que posem a la vostra disposició, les nostres accions de sensibilització en migracions a la Mediterrània i en rescat civil humanitari, a més a més, així podreu ajudar al nostre finançament, i, per tant, seguir amb la nostra tasca.

Lluitem a terra per salvar vides a la mar. Ajuda’ns a ajudar.