La vesprada del dissabte 2 de juliol, es va celebrar un acte molt emotiu on es va commemorar l’entrega de la bicicleta 1000 del projecte Bicicletes Per a Totes del Col·lectiu Soterranya de Torrent.

El Col·lectiu Soterranya és una entitat social dedicada a la participació ciutadana crítica, proactiva i transformadora, la qual va ser fundada l’any 2004 a Torrent. Entre altres, promou projectes com Bicis Inclusives, Bicis per a Totes, l’Espai Solidari Parreño o la Biblioteca Popular del Xenillet.

Més concretament, el projecte Bicis per a Totes promou l’economia circular i la sostenibilitat a partir del recondicionament de bicicletes, principalment destinades a la facilitació de la mobilitat laboral. Aquest projecte s’ha consolidat de tal manera que ja ha sobrepassat l’entrega de 1000 bicicletes.

No és la primera volta que el Col·lectiu Soterranya col·labora amb L’Aurora – Grup de Suport, ja que l’any passat va donar 4 bicicletes al nostre Banc de Bicicletes per a les treballadores i voluntàries de les ONG de rescat civil humanitari. En aquesta ocasió, la donació ha sigut de 5 bicicletes, entre les que es compta la bicicleta 1000.

A l’emotiu acte d’entrega de la bici 1000 van participar diferents activistes, personalitats i autoritats. També va tindre lloc el discurs de la nostra presidenta d’honor Eulàlia Torrent que va mostrar el nostre agraïment i va donar algunes claus de la nostra tasca de suport als vaixells de rescat. A més de voler valorar la importància de continuar creant xarxes de cooperació, incidint en la necessitat de comptar amb una societat civil activa i compromesa.

L’acte va continuar amb un bon recull d’activitats, des d’una massa crítica, l’actuació sorpresa de Pau Alabajos, un sopar de germanor, i fins i tot, una batucada, entre altres.

L’Aurora – Grup de Suport volem mostrar el nostre fort agraïment al Col·lectiu Soterranya, tant per la confiança, com pel compromís amb la nostra missió, a més a més volem felicitar-los per la seua infatigable missió. Gràcies a entitats com vosaltres, els barris prenen força.

Per 1000 bicicletes més, Soterranya.