Avui dimarts, hem tingut l’oportunitat de conversar amb Rafael Simó, president de l’Autoritat Portuària de Castelló. Acompanyats per l’activista de PROEM-AID Salvador Perelló, i de Jan Ribek, coordinador del vaixell de rescat Alan Kurdi de l’entitat Sea-Eye e.V.; L’Aurora – Grup de Suport, hem pogut explicar la nostra tasca de cooperació amb les ONG de rescat humanitari.
A més a més, hem pogut presentar-li els dos projectes que estem tirant endavant, tant l’Aula Didàctica de Migracions Forçades, com el Centre de Suport a les ONG de Rescat de la Mediterrània. Aquest últim projecte, el CESORMED, contribuirà a l’eficiència de les tasques logístiques de les entitats de rescat humanitari, així com ajudarà a harmonitzar la coexistència de les diferents activitats portuàries acollides al Port de Borriana. Cal recordar que, a més a més, les ONG de rescat tenen una gran importància pel que fa al seu positiu impacte econòmic, com també social, en la ciutat de Borriana.
Per tots aquests motius, des de L’Aurora-Grup de Suport estem buscant aliances publicoprivades per a poder garantir un espai de treball i d’emmagatzematge digne per a aquests vaixells dedicats a tasques humanitàries. Per això, convidem a la ciutadania, a empreses i administracions a col·laborar en el desenvolupament dels projectes dedicats a salvar vides.
Tota vida importa.