El vaixell Louise Michel va salpar el 14 de juny del port de Sagunt per ficar rumb a zona SAR. Ho feia després d’una llarga estada ficant l’embarcació a punt als ports del Camp de Morvedre i de Borriana.

El 17 de juny, la tripulació del Louise Michel va dur a terme la seua primera operació, 17 persones d’un vaixell en perill van ser allotjades a l’embarcació. Tot i la pressió de l’anomenada Guàrdia Costanera de Líbia, que probablement havia estat alertada per un dron de Frontex les persones rescatades van rebre atenció i primeres cures.

La mateixa nit alertades per Alarm Phone sobre un vaixell en perill, van rescatar 96 persones més en una operació conjunta l’embarcació Nadir de l’ONG alemanya Resq Ship, tothom va ser portat amb seguretat a bord del Louise Michel. 113 supervivents rebien atenció a bord.

En una tercera operació va rescatar altres 52 persones que ja feia tres dies que estaven a la mar i es trobaven en risc. Després de demanar en diverses ocasions port segur a les autoritats, i no rebre resposta, les 165 supervivents de 3 rescats i 95 persones del vaixell Aslihan van estar transferides amb seguretat a l’embarcació Sea Watch4. Feta aquesta operació Louise Michel va tornar a zona SAR per seguir en cerca d’embarcacions en perill.

El 24 de juny en una operació van rescatar altres 59 persones d’una embarcació de goma plena de gent. Algunes ja estaven a l’aigua a causa de les maniobres perilloses de l’anomenada Guàrdia Costanera de Líbia, que va ser guiada al cas per un helicòpter maltés. Les 59 persones van ser ateses per la nostra tripulació de Louise Michel. Des del mateix moment es va sol·licitar fins a deu vegades un port segur a les autoritats italianes. Després de mota insistència les rescatades van poder sortir del vaixell a Lampedusa.

Les darreres operacions de vaixells de la flota de rescat civil humanitari han rescatat milers de vides, tot això enfront d’un sistema i unes autoritats que obliguen la gent a arriscar la vida a la mar.

Des de terra a Borriana, membres de L’Aurora fa dies que treballem en coordinació amb l’equip de Louise Michel per preparar la seua arribada. Desenvolupant diverses tasques logístiques i gestions.

Ahir un nombrós grup de voluntàries del nostre equip i membres de les diferents ONG que es troben ara al port de Borriana vam cooperar en l’operació d’amarratge i vam donar una càlida benvinguda a totes les companyes del Louise Michel. Des de ja ens fiquem a cooperar en la preparació de la següent missió.

Lluitem a terra per salvar vides a la mar. Ajuda’ns a ajudar.