El Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament (MCAD) de la Universitat Jaume I, pretén consolidar una formació integral que treballa la Cooperació Internacional al Desenvolupament des d’una perspectiva holística i transformadora a la ciutat de Castelló, dirigida a la preparació de professionals compromeses amb la promoció del desenvolupament humà i sostenible.

A més, es pretén donar a conéixer i sensibilitzar la ciutadania en temes com la lluita contra la pobresa, el desenvolupament humà sostenible, la solidaritat, el medi ambient, el comerç just o la igualtat de gènere, des del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La Jornada d’Intercanvi de Bones Pràctiques del Màster en Cooperació al Desenvolupament (MCAD-UJI) està adreçada a conéixer la Investigació i les Experiències en Cooperació al Desenvolupament. Amb aquesta actuació es vol intercanviar i fer valdre les experiències que s’han al llarg de quinze anys realitzat des del Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló de la Plana, que compta amb vint-i-set anys d’història a l’àmbit de la Cooperació Internacional.

El tema de la jornada se centra aquest any a l’Educació per al Desenvolupament: Refugi i migració.

———

Dilluns, 21 de novembre de 2022 / Jornada “Educació per al Desenvolupament: Refugi i migració”

10.30 h a 11.30 h INAUGURACIÓ I ACTE LLIURAMENT PREMI (SALA PREMSA RECTORAT)

12:00 h a 14.00 h SESSIÓ I: Taller sobre experiències en Migració i Refugi
FACULTAT DE CIÈNCIES DE LA SALUT MD1110AA

– Amnistia Internacional Delegació Castelló de la Plana:
Amnistia Internacional és un moviment global de més de 10 milions de persones que treballen per un món on totes les persones puguen gaudir dels seus drets humans. Cada cop que es comet un abús en algun lloc del món, Amnistia investiga els fets i dóna llum sobre ells.

– L’Aurora – Grup de Suport:
L’Aurora grup de suport és una entitat dedicada a cooperar i prestar assistència a les ONG que rescaten vides a la Mediterrània, donant suport als vaixells de rescat humanitari que utilitzen els ports de Borriana, Vinaròs i Benicarló, com a moll per a les parades tècniques i logístiques, donant suport i assessorament a vaixells com el SeaWatch5, SEA EYE 4 o l’Open Arms, entre d’altres.

14.00 h a 15.00 h PAUSA

15.00 h a 17.00 h SESSIÓ II: Taller sobre experiències en migració i refugi
FACULTAT DE CIÈNCIES DE LA SALUT MD1110AA

– Agència de l’ONU per als Refugiats. ACNUR:
El propòsit a l’ACNUR és salvaguardar els drets i el benestar de les persones que s’han vist obligades a fugir. Juntament amb els socis i les comunitats, treballen per assegurar que totes les persones tinguen el dret a sol·licitar asil i trobar un refugi segur a un altre país. Així mateix, busquen assegurar solucions duradores per a les persones desarrelades per desplaçaments forçats.

– Màster en Cooperació al Desenvolupament (MCAD/UJI): Experiència Centre d’acollida d’immigrants.
Experiència de bones pràctiques de l’estudiantat del MCAD/UJI en matèria de migració i refugi.

17.00 h CONCLUSIONS I CLOENDA

PROGRAMA

INSCRIPCIÓ