El passat dijous 28 de desembre membres de l’Aurora grup de suport vam visitar les instal·lacions de la biblioteca del port de Borriana. Vam fer la donació de la col·lecció “Contes a la deriva” d’Open Arms. Els llibres “La Sira i les seves germanes”, “La cançó de Josepha“, “El somni de la Mirabel” i “El llarg vol d’en Nu” ja estan disponibles a les prestatgeries per a totes les usuàries.

Contes a la deriva és una col·lecció de contes il·lustrats adreçats al públic més jove. Es tracta d’una iniciativa d’Open Arms i l’editorial la Galera, una col·lecció solidària de llibres infantils basats en les històries reals de les persones rescatades per Open Arms a la Mediterrània. Els llibres han estat creats per diverses escriptores i activistes com ara Lolita Bosch, Miriam Hatibi, Nadia Ghulam o Jordi Sierra i Fabra. Les il·lustracions són obra de Chantal Vizcaino.

Des del Centre d’Estudis i Sensibilització de L’Aurora considerem que és una ferramenta fonamental per abordar el drama migratori amb la població més jove. Una eina, en la nostra llengua, que ens ajuda a informar i generar empatia, davants dels drames humans que ha de patir moltes persones a la zona de pas més mortífera del món.

Des de L’Aurora considerem prioritari donar aquestes publicacions perquè estiguen a l’abast de les nostres veïnes i veïns. Igual que farem una vegada finalitzem el nostre joc de taula “Rescat, una operació a mar obert”. Es tracta d’una nova eina orientada a la sensibilització en la temàtica de migracions i drets humans, dirigit principalment a persones joves (nivell secundària i batxiller) per tal de promoure l’empatia, la solidaritat i la cooperació. El joc, en el que treballem des de fa més d’un any, convida a desafiar l’equilibri mitjançant peces de fusta. El nostre objectiu poder-lo presentar en mesos vinents a les instal·lacions de la Biblioport.

Durant la visita vam tindre l’oportunitat de conéixer el funcionament de la biblioteca. Es tracta d’una instal·lació gestionada per l’Associació de Veïnes del Port de Borriana. Cal destacar que aquesta equipació ha estat una lluita organitzativa i reivindicativa de la societat civil. Després de molt d’esforç tenen un espai en condicions per desenvolupar el servei de biblioteca a més de ser un lloc de sociabilització per al veïnat.

A la trobada vam compartir informació de les dues entitats i vam tractar temes com ara futures activitats col·laboratives i diverses propostes. A més vam buscar fórmules perquè les activistes dels vaixells de rescat puguen accedir al catàleg durant les seues estades al port de Borriana. Fent especial èmfasi en les publicacions en francés, alemany i anglés per la procedència internacional de moltes de les persones que venen fins a aquest port de la Plana Baixa. També ens vam fixar en les publicacions per a públic més jove perquè poden ser un bon al·licient per a les persones vingudes d’altres països i que estan aprenent castellà i valencià.

Des de l’Aurora donem l’enhorabona a l’Associació de Veïnes del Port de Borriana per la seua valentia i esforç en mantindre amb passió un espai tan bonic, necessari i útil. Enhorabona i força veïnes.