El cap de setmana del 13 i 14 d’abril un equip de l’Aurora-Grup de Suport amb membres de coordinació Borriana i Baix Maestrat i del departament de mèdia ens vam traslladar a Madrid de Gira Solidària ESBORREM FRONTERES per portar a terme un cicle de xerrades, juntament amb el nostre company activista de la Flota de Rescat Civil Humanitari Óscar Palacios.
 
La primera de les xerrades va ser el dissabte 13 d’abril dintre de la programació de l’esdeveniment Tattoo Circus Madrip en la seua XI Edició amb el lema “Tinta contra el encierro” i que es va desenvolupar al Centre Social Okupat La Enredadera.
El Tattoo Circus va néixer en 2007 a Roma amb la col·laboració de diversos espais okupats que treballaven temes anticarceraris. Al llarg dels anys s’ha repetit aquesta experiència tant a Itàlia com en altres ciutats europees i llatinoamericanes. L’essència del Tattoo Circus Madrip es basa en la lluita contra les presons i la repressió des d’una perspectiva anarquista i transversal.
 
La nostra xerrada en aquest esdeveniment va tindre lloc després que el nostre company Óscar Palacios ens fes una extensa explicació en la qual ens va exposar els motius de la crisi dels refugiats, l’externalització de les fronteres i les seues greus conseqüències per a les persones en moviment. Ens va parlar de Frontex, la seua falta de transparència i la seua presència en països africans. Fa fer incís en Líbia per ser una de les rutes més utilitzades per les persones en moviment per entrar a Europa, però també com una de les zones més perilloses, on el tràfic de persones, el segrest i violacions de persones migrants i la seua venda com a esclaus està a l’ordre del dia. Tot plegat amb la mal anomenada Guarda Costera Líbia finançada per Itàlia i Europa i les seues accions criminals a la mar Mediterrània. També ens va fer una extensa explicació sobre la Flota de Rescat Civil Humanitari, així com de les polítiques feixistes italianes i europees que obstaculitzen i criminalitzen les seues missions a la Mediterrània Central.
 
Nosaltres vam explicar els inicis de l’Aurora-Grup de Suport, les nostres accions i projectes, i com es coordina i organitza el suport de la població civil a la Flota de Rescat Civil Humanitari i les seues tripulacions.
 
El diumenge 14 d’abril, la nostra xerrada, seguida de la ponència de Óscar Palacios, va fer incís en la tasca de logística que fa l’Aurora-Grup de Suport als vaixells de la Flota de Rescat Civil Humanitari, en les diferents accions que està duent a terme el Centre d’Estudis i Sensibilització de l’Aurora, en la nostra visió del departament de Mèdia com a eina d’autoprotecció com a col·lectiu antifeixista, i en el pròxim desplegament de l’Aurora-Grup de Suport als ports de Sicília. Aquesta xerrada va tindre lloc en la sala de concerts La Trinchera al Mercat de Numància a Vallecas dintre de la programació de les Jornades Fuck the Borderes organitzades per la tatuadora María Roca, el col·lectiu de lluita antiracista que programa concerts punk i punxades solidàries Punk Not Borders, la sala de concerts La Trinchera i l’Aurora-Grup de Suport. En aquestes jornades vam poder gaudir també d’un cicle de djs i selectores on va participar el punxadiscos del projecte d’activisme cultural Naraniga de Borriana.
 
A aquesta gira de l’Aurora-Grup de Suport a Madrid, vam aprofitar per visitar col·lectius companys de lluita com ara, Punk Rocket Madriz Shop, tenda de música, llibres, roba i altres productes als quals podeu accedir a la seua botiga en línia. I Potencial Hardcore Punk, tenda de música, llibres, roba i complements punk, Oi!, Ska, Psychobilly, etc. també amb venda en línia. Aquestes tendes són més que tendes perquè estan a primera línia de la lluita antifeixista i formen part de la xarxa de col·lectius i entitats antifeixistes de Vallecas, amb la qual l’Aurora-Grup de Suport col·labora des de l’any passat quan vam anar a un altre cicle de xerrades a Madrid, fruit del qual van sorgir aquestes noves col·laboracions.
 
Aquesta gira per Madrid de l’Aurora va coincidir amb el Dia de la República i també amb el nostre aniversari com a associació formal, i ho vam poder celebrar una estona a la paella republicana que va organitzar el Ateneo Republicano de Vallecas, on hi havia un munt de col·lectius i famílies en un ambient festiu amb músics tocant en directe animant a tothom.
 
Agraïm enormement l’acollida que ens han donat tots els col·lectius, així com les persones que ens han obert les portes de sa casa i ens han allotjat i acompanyat en aquesta Gira Solidària on hem pogut donar a conèixer la nostra tasca a nou públic i on ha sorgit la possibilitat de noves col·laboracions, així com d’ampliar la nostra xarxa de persones i col·lectius junt amb els quals treballar i lluitar contra el racisme i el feixisme cada dia.