Aquest divendres vàrem celebrar un acte d’allò més energitzant, la Vinaròs Tropical Crew ens va obrir les portes per tal de dur a terme la Tertúlia per a la Creació del Grup de Suport als Vaixells de Rescat al Baix Maestrat, acte al qual varen assistir membres de diferents col·lectius, com el Ball de Dimonis de Vinaròs, el Casal Popular de Benicarló “La Pastora”, o la mateixa Vinaròs Tropical Crew, entre altres. A més a més, també varen assistir individualitats, les quals varen demostrar un gran interés a recolzar la missió de L’Aurora – Grup de Suport al Baix Maestrat, i, per tant, als vaixells de rescat civil humanitari.

Cal tindre present, que actualment el Port de Vinaròs està donant refugi a dos vaixells de rescat civil humanitari, el Sea Watch 4 de l’ONG alemanya Sea Watch e.V., i l’Aita Mari de l’ONG basca Salvamento Marítimo Humanitario, si més no, està previst que altres vaixells utilitzen aquest port i el de Benicarló, com a Ports Solidaris auxiliars al de Borriana.

Pel que fa a la tertúlia, vàrem poder comptar amb la participació de la tripulació de l’Aita Mari, la qual varen contar el seu projecte i experiències, com també explicaren les seues necessitats habituals en port. Aprofitem per a agrair la seua participació, la qual va permetre a les assistentes poder entendre el context de treball de primera mà.

A L’Aurora-Grup de Suport estem molt contentes, ja que el Baix Maestrat ens està mostrant un gran suport tant a nosaltres, com als vaixells de rescat humanitari, de fet, es preveu la incorporació de noves entitats i individualitats al Grup de Suport Baix Maestrat.

Si estàs interessada a formar-ne part, ompli el següent formulari: https://forms.gle/GXchCoVYtipzDDvV9