Aquest ha sigut un cap de setmana de trànsit als ports solidaris de Borriana i Vinaròs.

Dissabte 26 de novembre cap al migdia, l’embarcació Louise Michel va salpar des del Port de Borriana ficant rumb a zona SAR. Ho feia després d’una intensa setmana de treballs d’abastiment, formació de la tripulació i remat de detalls per aquesta missió. Els nostres equips de coordinació i suport logístic han treballat cada dia amb l’entitat alemanya. Han cooperat en diferents àmbits, com ara bé en qüestions d’aprovisionament, transport, cerca de proveïdors, traducció i gestió d’allotjaments, entre altres. També s’han prestat bicicletes del nostre banc per als seus desplaçaments personals i gestions.

Cal destacar que bans d’arribar al Port de Borriana, l’embarcació de rescat Louise Miche va estar al Port de Sagunt. Al Camp de Morvedre va aplegar el 12 d’octubre per dur a terme importants treballs de calafateria. Una vegada finalitzats, es va desplaçar al seu port base de la Plana Baixa, des d’on es dirigeixa a la Mediterrània Central.

Prèviament, el divendres 25 de novembre cap a les 17 hores. El vaixell de rescat de l’ONG basca, Salvamento Marítimo Humanitario, Aita Mari, va atracar al septentrional port de Vinaròs, rere una visita a Menorca, concretament a Maó, per tal de dur a terme tasques de sensibilització. Des de L’Aurora ja estem preparades per a donar suport a la tripulació i membres de SMH, aquesta vegada des del Port de Baix Maestrat. Recolzant en tot el necessari per a preparar la seua propera missió de rescat.

Aprofitem l’ocasió per a donar la benvinguda a l’Aita Mari, i desitjar molta sort i bona missió a les nostres companyes de Louise Michel.