Cap de setmana mogut al Port de Borriana, els vaixells de rescat civil humanitari Aita Mari i SeaEye 4 salpen des dels molls de la Plana Baixa rumb a zona de cerca i rescat.

Primerament, el divendres a la vesprada, el vaixell euskera Aita Mari va salpar des de Borriana, després d’haver dut a terme una llarga estada a Vinaròs, port on va arribar el 22 de febrer. Més tard el dia 26 de maig va posar rumb cap a Borriana, des d’on finalment ha salpat per tal de posar en marxa la seua 8a missió. Entre altres, un dels principals motius pels quals s’ha demorat tant aquesta eixida no ha sigut altre que l’elevat encariment del combustible, fet que ha desestabilitzat els plans d’acció d’aquesta xicoteta ONG. Si més no, a l’última missió l’Aita Mari va dur a terme el rescat de 176 persones, a més de monitorar una embarcació amb 280 persones.

Per altra banda, dissabte a la vesprada va salpar el vaixell alemany de rescat civil humanitari SeaEye 4, en aquesta ocasió, aquesta nau ha estat atracada al Port de Borriana durant dues setmanes, per tal de realitzar xicotets recondicionaments i l’adquisició de queviures. La seua darrera estada a Borriana, va finalitzar el 13 de març, des d’aquest dia, el vaixell humanitari alemany va dur a terme dues missions de rescat les quals van posar fora de perill a 106 i a 58 persones, respectivament.

Ambdós vaixells han prioritzat l’ús del comerç i les empreses locals per tal d’abastir-se de queviures i serveis, accions per a les quals L’Aurora – Grup de Suport ha estat donant tot el seu suport.

Per al Port Solidari de Borriana, el dissabte fou un dia històric donat que des de fa vora 3 anys, és la primera volta que no hi ha cap vaixell atracat. Aquest fet vol dir que la flota civil humanitària està duent a terme missions de rescat, fet que ens alegra donat que no estan bloquejats ni administrativament, ni pels requisits tècnics tan exhaustius i arbitraris, però també, ens entristeix, ja que demostra la importància de l’existència d’aquests vaixells. Vaixells sense els quals molta més gent moriria a la Mediterrània, davant una Europa que no vol veure les conseqüències de la seua política econòmica i geopolítica inhumana la qual espenta a tantes persones a fugir dels seus països, arribant a arriscar la seua vida a la Mediterrània.

Ajuda’ns a ajudar, ajuda a L’Aurora