Avui dimarts 26 d’abril, hem estat cooperant amb la tripulació del vaixell “Aita Mari” de l’entitat basca “Salvamento Marítimo Humanitario“.

L’equip de coordinació de “L’Aurora-Baix Maestrat” va convocar fa uns dies, a les voluntàries de l’àrea, per col·laborar en la solta d’amarres de l’embarcació. A les 9 del matí, membres del grup de suport han treballat per dur a terme l’acció i han acomiadat l’equip de SMH del port de Vinaròs.

A les 16 hores, un altre grup de voluntàries estaven preparades al Port de Borriana per cooperar en l’operació d’amaratge del vaixell. Les operacions, coordinades amb l’equip de SMH, han estat tot un èxit. El vaixell ja resta al moll de la Plana Baixa per continuar amb la seu posada a punt i preparació de la propera missió de rescat.

Volem recordar que el vaixell guipuscoà va aplegar al Port de Vinaròs el 22 de febrer de 2022, després de desenvolupar una operació de rescat en què va poder posar fora de perill 105 persones, entre elles 17 dones, 63 homes, 9 xiquets i 16 menors.

Des de L’Aurora – Grup de Suport volem transmetre el nostre agraïment tant a totes les persones que han acudit a les convocatòries, com també a totes les que formen el nostres grups de voluntariat. També als nostres equips de coordinació i a l’equip de SMH. Enhorabona a totes!

Continuem fent equip. Continuem lluitant a terra per salvar vides a la mar.