Des de fa un temps cap ací, el Port de Borriana comença a mostra símptomes de saturació per la gran confluència de vaixells de la Flota de Rescat Civil Humanitari i altres de diversa natura.

Per aquest motiu el Sea Watch 4 va sortir recentment cap al Port de Vinaròs, el motiu, fer espai al seu germà el Sea Watch 3, que feia diversos dies es trobava fondejat davant de la costa borrianenca amb necessitat d’atracar.

Pel mateix motiu l’embarcació Rise Above, de l’ONG alemanya Mission Lifeline, ha canviat els seus plans d’estada i reparació. S’han vist obligats a canviar el Port de Borriana pel d’Arenys de Mar a la comarca del Maresme, prop de Barcelona. Des de l’Aurora estem assessorant i cooperant en tot allò que està al nostre abast des de la distància. Es preveu una estada de voluntàries a la població, per donar resposta a diverses necessitats i crear xarxa amb militants de la zona.

Aquesta problemàtica preocupa des de fa temps als nostres equips de coordinació. Per aquest motiu alguns membres de l’entitat ens vam desplaçar als ports de Vinaròs i Benicarló per mantindre reunions amb les direccions de les empreses responsables dels varadors i altres agents locals. L’objectiu és anar marcant pautes per a una més que previsible distribució dels vaixells en ports de la zona.

A Vinaròs ens vam reunir amb el cap de missió i la tripulació del Sea Watch 4, que continua preparant la seua següent missió. Vam tractar diversos aspectes logístics a més de fer algunes gestions bàsiques i d’acompanyament. També els vam encoratjar a seguir amb la seua important tasca i els vam portar alguns regals.