Entrevista a l’activista de la flota de rescat civil i capità de vaixells Marco Martínez a Ràdio Cambrils

El nostre estimat company, activista pels drets humans i militant antifeixista, a més de capità de vaixell cambrilenc porta set intensos anys lluitant a la mar per ajudar a persones que fugen dels seus països i que estan a la deriva. “Les polítiques europees amb els nàufrags del Mediterrani són hipòcrites i supremacistes”.

Cada dia hi ha nombrosos grups de persones que fugen dels seus països per trobar una vida millor i més segura a Europa. Alguns ho fan per motius polítics i altres econòmics o de gènere. El cas és que es llancen a la mar per intentar arribar a Itàlia, a Grècia o a Espanya per esmentar alguns dels llocs on volen arribar. Els temporals, la mala qualitat de les embarcacions que els transporten o els corrents marítims la major part de les vegades els fan naufragar i són els vaixells de les entitats civils els que els recullen. A “El món de Cambrils” han entrevistat un mariner, capità de vaixell, que fa set anys que fa aquesta tasca activista i humanitària. Ens referim al cambrilenc Marco Martínez que fa molt poc dies va rebre un agraïment de l’Ajuntament de Cambrils per aquest motiu.

Aquest capità ha tingut paraules molt dures contra totes les administracions, però especialment contra la Unió Europea. Ha titllat les polítiques europees d’hipòcrites, mentideres i de supremacistes que només estan pensades per als europeus.

Marco Martínez ha estat molt clar. Ha recordat que hi ha una llei del mar que obliga a recollir totes les persones nàufragues i portar-les a un lloc segur. A més a més, quan es tracta de refugiats no es poden tornar al lloc d’on venen. Una llei que, assegura el capità cambrilenc, a Europa s’incompleix. Aquest mariner recalca que tots els éssers humans tenim els mateixos drets, uns valors que es pregonen, però que els europeus no es creuen.

El cambrilenc no considera que ell, ni la resta de persones que fan la mateixa tasca, salven ningú. Opina que el que fan ells són rescats i que són els mateixos nàufrags els que se salven si aconsegueixen trobar les embarcacions que els recullen.

Un altre aspecte del qual ha reflexionat aquest capità és el dels mitjans de comunicació. Afirma que n’haurien de parlar encara molt més del drama que viu el Mediterrani per conscienciar de la catàstrofe que es viu cada dia.

Poden escoltar la profunda entrevista completa al Marco Martínez a la pàgina web de Ràdio Cambrils.
https://www.radiocambrils.cat/programs/el-mon-de-cambrils/radiocambrils_podcast_3542