El trasiego es muy intenso en el puerto de Burriana que se afianza como un referente a nivel mundial de la acción de las ONG de rescate civil humanitario.

El pasado viernes 1 de octubre por la mañana el Open Arms zarpó del puerto de Burriana con destino al de Castellón, para rematar los últimos detalles con el objetivo de poner rumbo al Mediterráneo Central. Su estancia de tres meses en Burriana les ha servido para realizar importantes actuaciones de mejora y puesta a punto sobre la embarcación.

El martes 5 de octubre entró en el puerto de Burriana la embarcación Sea Watch 4 de la ONG alemana Sea Watch. Con el objetivo de realizar actividades de mantenimiento y reparación. El navío zarpó el pasado 22 de septiembre del puerto italiano de Trapani.

Con la salida del Open Arms y la llegada del Sea Watch 4 se mantiene la estancia de seis embarcaciones de diversas entidades europeas en el puerto burrianense. Se opera para que la mayoría de estos navíos puedan zarpar a la mayor brevedad. Para ello los diferentes capitanes, coordinadores de logística y jefes de misión de las entidades trabajan codo con codo con los voluntarios de L’Aurora Grup de Suport. Una de las últimas y muy importantes tareas de preparación logística es el avituallamiento alimentario, tanto para tripulación, como para futuros huéspedes.

La alianza creada recientemente con el Mercado Municipal y diversos comercios y empresas locales funciona a todo ritmo. Las ONG se están abasteciendo en  carnicerías, pescaderías, verdulerías, fruterías y tiendas de conservas. Además de distribuidores de productos de limpieza, agua y bebidas isotónicas entre otros productos. Buscando reforzar el apoyo al comercio local y de proximidad.

El puerto de Burriana es la base de hasta 9 barcos de rescate humanitario, por lo que el impacto económico en la ciudad se augura muy considerable. Con el objetivo de evaluar dicho impulso económico, L’Aurora Grup de Suport, con la colaboración de las distintas organizaciones, está realizando una Memoria Global que publicará en cuanto esté redactada.

———

El Port de Borriana no cessa l’activitat, acomiada l’Open Arms i rep el Sea Watch 4.

El tràfec és molt intens al port de Borriana que es consolida com un referent a nivell mundial de l’acció de les ONG de rescat civil humanitari.

El passat divendres 1 d’octubre al matí l’ Open Arms va salpar del port de Borriana amb destinació al de Castelló, per rematar els últims detalls amb l’objectiu de posar rumb a la Mediterrània central. La seua estada de tres mesos a Borriana els ha servit per a executar importants actuacions de millora i posada a punt sobre l’embarcació.

El dimarts 5 d’octubre va entrar al port de Borriana l’embarcació Sea Watch 4 de l’ONG alemanya Sea Watch. Amb l’objectiu de dur a terme activitats de manteniment i reparació. El navili va salpar el passat 22 de setembre de port italià de Trapani.

Amb la sortida de l’Open Arms i l’arribada del Sea Watch 4 es manté l’estada de sis embarcacions de diverses entitats europees al port borrianenc. S’opera perquè la majoria d’aquests navilis puguen salpar molt prompte. Per a això els diferents capitans, coordinadors de logística i caps de missió de les entitats treballen colze a colze amb els voluntaris de l’Aurora Grup de Suport. Una de les últimes i molt importants tasques de preparació logística és l’avituallament alimentari, tant per a tripulació, com per a futurs rescatats.

L’aliança creada recentment amb el Mercat Municipal i diversos comerços i empreses locals funciona a tot ritme. Les ONG s’estan abastint en carnisseries, peixateries, botigues de verdures, fruiteries i botigues de conserves. A més de distribuïdors de productes de neteja, aigua i begudes isotòniques entre altres productes. Buscant reforçar el suport al comerç local i de proximitat.

El port de Borriana és la base de fins a 9 vaixells de rescat humanitari, de manera que l’impacte econòmic a la ciutat s’augura molt considerable. Amb l’objectiu d’avaluar aquest impuls econòmic, L’Aurora Grup de Suport, amb la col·laboració de les diferents organitzacions, està realitzant una memòria Global.