Des de fa un temps hem començat a cooperar amb una nova entitat que forma part de la Flota de Rescat Civil Humanitari. Es tracta de Refugee Rescue una ONG que treballa per prevenir la pèrdua de vides al mar. Refugee Rescue es va formar el 2015, en resposta a la necessitat d’un recurs humanitari de recerca i rescat al mar Egeu, quan milers de persones arribaven, desplaçades per la guerra, el conflicte i la persecució. A Grècia, les seues tripulacions a bord del Mo Chara, “el meu amic” en irlandés, han assistit a més de 15.000 persones en situacions de perill al mar.

https://www.refugeerescue.org/

De l’Egeu a la Mediterrània Central. Després de cinc anys de brindar serveis de recerca i rescat per salvar vides a la costa nord de Lesbos, Grècia, l’ONG està actuant a la ruta del Mediterrani central, davant de les costes de Líbia.

Refugee Rescue formarà part de la propera missió del vaixell alemany SEA EYE 4, que es troba actualment al Port de Borriana ultimant detalls per salpar.

Nosaltres hem estat col·laborant directament a l’hora d’aconseguir una empresa de retolació, fent feines de traducció i coordinació per tal de poder marcar el seu brànding als cascs utilitzats per les rescatadores.

Com ja vam fer el primer dia, donem la benvinguda a Refugee Rescue al Port Solidari de Borriana. Estem a la seua disposició i els encoratgem a seguir amb la important missió que desenvolupen.

Volem recordar que la ruta del Mediterrani Central és la ruta migratòria més mortífera del món, on han mort o desaparegut més de 22.000 persones des del 2014. A causa de l’omissió sistemàtica d’assistència al mar per part de les autoritats europees, la presència de mitjans de salvament civil i humanitari a la zona és vital.