– L’Aurora – Grup de Suport, incideix en la gran tasca de les ONG de rescat com Sea-Watch, així com la necessitat d’aquestes de poder comptar amb un espai portuari segur per treballar i emmagatzemar els materials de rescat. –
 
L’embarcació de rescat humanitari Sea-Watch 3, propietat de l’ONG del mateix nom, ha salpat del Port de Borriana amb rumb a la Mediterrània Central, zona en la qual s’està focalitzant el drama dels refugiats que fugen de la fam, la pobresa i la guerra.
Des de l’Aurora-Grup de Suport es recorda, que aquesta crisi humanitària té un gran calat, de fet, només el dia 20 de juliol es van comptabilitzar 36 morts, i més de 500 devolucions en calent. Des de les ONG de rescat, es remarca el fet l’incompliment de la normativa internacional en aquestes devolucions, a més es realitza amb la cooperació de les milícies líbies, el país no respecta els drets humans, sent considerat un estat fallit. Per tot això, Europa està condemnant als refugiats a la barbàrie. Un fet que reforça aquesta afirmació, és la renovació de l’acord de cooperació migratòria entre Itàlia i Líbia, país el qual ha arribat a disparar i a envestir refugiats que fugien travessant la Mediterrània. Tot això sense oblidar la corrupció, tortures, violacions i morts sistemàtiques en els centres libis de detenció de refugiats, segons mitjans de comunicació internacionals i entitats humanitàries.
 
En un altre ordre, les ONG recorden la seua necessitat d’aconseguir la concessió administrativa d’un espai portuari en el qual poder desenvolupar les seues tasques logístiques i de manteniment de forma eficaç, digna i segura al Port de Borriana. Aquesta necessitat s’ha fet créixer després dels recents robatoris que han patit les entitats humanitàries al moll borrianenc. Per tot això, L’Aurora – Grup de Suport, està duent a terme una tasca de coordinació entre les diferents ONG de rescat entre les que es gestionarà aquest espai mancomunat, el CESORMED, (Centre de Suport a les ONG de Rescat a la Mediterrània). Pel que fa a la via administrativa, L’Aurora – Grup de Suport ha celebrat diferents reunions amb autoritats públiques, com el regidor de Poblats Marítims de Borriana, Vicent Aparisi, la Dirª. de Ports de la Generalitat, M. Luisa Martínez i la sotsdirectora Mª Pilar Álvarez. D’aquesta manera, l’entitat borrianenca espera poder aconseguir un contracte d’arrendament de sòl portuari, o una fórmula equivalent, amb la qual poder cobrir les necessitats de les ONG de rescat humanitari.